Košík je prázdný
Ostatní kuchyňské doplňky
Ostřič nožů Ruhhy
Ostřič nožů Ruhhy
Ostřič nožů Ruhhy
Brousek na nože je vybaven protiskluzovou základnou, která udržuje stabilitu během broušení. Silnější ostřící prvek je navržen tak, aby se nastavením úhlu ostří rychle dosáhlo dokonalého úhlu ostří. Prostřední keramický prvek vyhlazuje ostří, zatímco tenčí slouží k finálnímu leštění nabroušené hrany. V tomto otvoru lze brousit také keramické nože. Tři stupně ostření umožňují broušení velmi tupých nebo poškozených břitů a ostření již profilovaných čepelí.
Jak na to
1) Nejdříve si zvolte požadovaný úhel broušení, toto uděláte nastavením voliče na hřbetu ostřiče.
2) Zarovnejte ostří, toto je důležité u hodně tupých nebo poškozených nožů, nůž vložte do drážky v ostřiči označené COARSE a ve vodorovné poloze protáhněte 2x-6x ostřičem.
3)Poslední krok broušení je dobroušení ostří, doleštění břitu, nůž vložte do V drážky FINE, kde ostří dohladíte, postup protahování je stejný jako při broušení. Pokud tento krok budete v kuchyni používat co nejvíce, budou vaše nože neustále ostré.
4) Po broušení nezapomeňte nůž i ostřič důkladně opláchnout vodou.
5) Pro broušení nůžek použijte největší drážku na konci ostřiče.
Brusný materiál – karbid wolframu, keramika
Mat. ostřiče – ABS, silika gel